HTML

Csalamádé

Rövid epizódok egy teljesen érdektelen életből. Ja, és 42.

Friss topikok

  • Taurusz: @Daenerys Targaryen: Akkor cáfoljunk, amit lehet :D Szórakoztató központ nem igazán lennék, ahhoz ... (2019.09.28. 13:24) Baratság - extrák nélkül.
  • Taurusz: Köszi! (2008.07.22. 13:17) Helyzetjelentés
  • Taurusz: Köszi, de az alapelv a lényeg... :D Nem lehetek sikeres ember, mert akkor az nem is én lennék. ... (2008.01.03. 13:24) Kezdőőődik...
  • Taurusz: Nos, köszi, lehet... de én már előző életemben sem hittem a reinkarnációban. (2007.08.06. 22:13) A lényeg.

Linkblog

Beiszol, oszt bebűnözöl mi?

2008.06.07. 23:27 Taurusz

"Diszkókban, fiatalok által látogatott helyeken nagyon sok tömény szesz fogy, különleges keverékek, drogfogyasztás és alkohol együtt jár, és ezekkel a veszélyekkel szembe kell nézni" – mondta Kökény Mihály, az Országgyűlés Egészségügyi Bizottságának elnöke.

Szóval, ha iszol, akkor biztos drogozol is. Ha meg már drogozol is, akkor biztos lopsz is. Ha már lopsz, akkor már tuti rabló is vagy. Ha már rabolsz, akkor már szinte semmi nem választ el a gyilkosságtól. Megmondták, az alkohol(ista) öl. De hogy ezt így szépen kijelentse egy baromarcú sikkasztó tolvaj, (Ha politikus, akkor biztos, hogy sikkaszt. Aki sikkaszt, az lop is.) az már a pofátlanság teteje, mert így az állam bűnrészes / bűnsegéd, már így este nem tudom. De a lényeg, hogy a bűn elkövetéséhez aktív segítséget nyújt, és hasznot is hajt belőle. (Jövedéki adó.) Kérdés, hogy akkor miért nem vetnek ki a drogokra is jövedéki adót? Vagy miért nem kötik a dohányzást is 21 éves korhoz? Meg a szavazást, a jogsit például? Ilyenkor tudom sajnálni, hogy az emberek lusták ahhoz, hogy az ilyen nagy tudásúakat egy lendülettel visszahívják, vagy rögtön el is tiltsák a közügyek gyakorlásától. Vagy, hogy a klasszikus idézzem, száműzetésre is ítélhetnénk adócsalásért, ami a jól megérdemelt sorsa azoknak, akik nyilvánosan csinálnak bolondot magukból.” *  
 De fokozzuk egy kicsit. Ha valaki elmúlt 18, akkor választható, lehet akár polgármester, politikus is, ha akar. És milyen jól is nézne ki egy kis cikk a színes hírek között, hogy a Mucsaröcsögei polgármestert illegális alkoholfogyasztáson kapták lesifotósok? Vagy az Országgyűlés Egészségügyi Bizottságának elnöke hamis személyivel akart alkoholt venni?
 Viszont, ha egy kicsit komolyabban veszem a témát, akkor felmerül a kérdés, hogy milyen statisztikák alapján gondolják úgy, hogy aki 18 és 21 éves kor alatt között vesz alkoholt, az alkoholista lesz? Miért korhoz kötik, miért nem valami máshoz? Vagy az lesz a következő lépés, hogy az alkoholhoz és a cigihez pszichiátriai jegyzőkönyvet kell majd bemutatni, hogy az ember nem függésre hajlamos? De akkor miért nem osztanak arra a jegyzőkönyvre egyből drogot is, jövedéki adóval megfejelve?
 Lehet, hogy alapvetően jó ember ez a Kökény Mihály, de a nagyon nem gondolja végig, hogy mit is mond, és mi ennek az egyenes ági következménye… Mondom, lehet, hogy a legjobb szándék vezérli, de szerintem csak a nagy UNIÓS szabványra akar nyalni, és elég ostobán tud nyilatkozni. De ha ezt komolyan gondolja, akkor lőjék le. Elég nagy marhaság, hogy egy fiatalt, aki megiszik egy pohár jófajta bort, egy kalap alá vegye egy "általunk választott politikus" egy drogossal...

Mindig is mondtam, hogy két dolgot utálok nagyon: ha a fejemet ütik, és ha meg akarják mondani, hogy mi a jó nekem.


*Douglas Adams: Galaxis Útikalauz Stopposoknak

Szólj hozzá!

Címkék: média politika élet

A bejegyzés trackback címe:

https://csalamade.blog.hu/api/trackback/id/tr27508969

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása