HTML

Csalamádé

Rövid epizódok egy teljesen érdektelen életből. Ja, és 42.

Friss topikok

  • Taurusz: @Daenerys Targaryen: Akkor cáfoljunk, amit lehet :D Szórakoztató központ nem igazán lennék, ahhoz ... (2019.09.28. 13:24) Baratság - extrák nélkül.
  • Taurusz: Köszi! (2008.07.22. 13:17) Helyzetjelentés
  • Taurusz: Köszi, de az alapelv a lényeg... :D Nem lehetek sikeres ember, mert akkor az nem is én lennék. ... (2008.01.03. 13:24) Kezdőőődik...
  • Taurusz: Nos, köszi, lehet... de én már előző életemben sem hittem a reinkarnációban. (2007.08.06. 22:13) A lényeg.

Linkblog

Hová tűntek a milliók?

2007.09.17. 21:03 Taurusz

Milliók? Milliárdok …

 Hová lett az a rengeteg pénz, amit a „módszerváltás” óta befolyt az államkasszába? Miért kell mindig valami ügyet a reflektorfénybe helyezni, hogy a fő kérdést ne keljen megválaszolni? Mert az a lényeg, hogy már a románok is leelőztek minket a fejlődés terén.

 Mert mi dolgozunk, ti dolgoztok, megy a meló, csak az életszínvonal süllyed. Meg mi. Szóval a pénz meg szublimál… Mert tényleg, hová lesz? Az egészségügyön spórolunk, az árak mennek fel, a fizetés jobb esetben stagnál. Tényleg, kaptatok az elmúlt két évben valami fizetésemelés szerűséget? Mert a képviselők, a honatyák igen. Meg el nem számolandó költségtérítést. Mert az nekik kell. Illetve jár. Nekik igen, mi meg kussoljunk, és dolgozzunk. Mert majd mennyivel jobb lesz. Ja, nekik. Mi meg mint fent említettem…

 Egyszerűen nem fér a fejembe, hogy miért van még olyan ember, aki hisz nekik. Én is voltam szavazni, de nem az egyik mellett, hanem a másik ellen, jó magyar szokás szerint. Emlékszel, mit is mondtak?

"-Nem ilyen egyszerű. Egyáltalán, semmi sem ennyire egyenes és egyszerű. Az ő világában az emberek emberek. A vezetők a gyíkok. Az emberek utálják a gyíkokat, a gyíkok irányítják az embereket.
- Furcsa - mondta Arthur. - Nem azt mondtad, hogy az egy demokrácia?
- Azt mondtam - válaszolta Ford. - Az is.
- Nos... - mondta Arthur és remélte, hogy nem hangzik röhejesen korlátoltnak amit mondani készül - miért nem szabadulnak meg az emberek a gyíkoktól?
- Ez isten bizony nem jut az eszükbe - mondta Ford. - Megvan a szavazati joguk és mindnyájan nagyon remélik, hogy a kormány, amire szavaztak, az többé-kevésbé az a kormány, amit szeretnének.
- Úgy érted, hogy tulajdonképpen szavaznak a gyíkokra?
- Ó, igen - mondta Ford egy vállrándítással - természetesen.
- De - és Arthur ismét az egésznek az értelmét szerette volna tudni - miért?
- Mert ha nem szavaznak egyik gyíkra sem - válaszolta Ford -, akkor talán a rossz gyík kerül be a
parlamentbe. Van gined? "  *

 Szóval mi is elmegyünk szavazni, mert az hisszük, hogy az adott „vezér” majd rendbe rak mindent, és végre lesz egy kis színvonal emelkedés. Mert hinni akarunk. Mennyivel jobb ez, mint bármelyik vallás? Mert szerintem sokkal rosszabb. Mert ott csak fizette a nép a tizedet, vagy az adományt, és kapott érte egy kis porhintést. Aztán már az sem volt kötelező. Csak ott megmondták, hogy jobb lesz, majd a következő életben / mennyországban / valhallában… És a nép hitt. Itt megmondják, hogy jobb lesz, de még itt, és lesz euró 2006-7-10-25 – ben… Nem? Na, várj csak. Várj egy kicsit. Még egy kicsit. De mondom, hogy jobb lesz, csak az a másik oldal áll az útjában, és ha azt eltiporjuk, akkor lesz a tuti.

 Szeretném, ha a végre egy tényleges szakértő kormány kerülne hatalomra. Mert kéne egy pénzügyi szakember, aki érti, hogy mi miért történik. Kell egy ember, aki ért hozzá. Bankigazgató, pézügyi zseni, mindegy. Valamint minden fontos posztra hozzáértő embereket ültetni. Csak ne a sógor legyen, meg a szomszéd.. Hanem aki már letett valamit az asztalra, és ha megvan, meg kell kérdezni, hogy tessék mondani, mennyit fizethetünk? És fizetni. Amennyit kér.

 Mert nagyobb kárt már úgysem tehet az országban, mint szeretett „képviselőink”.


* DOUGLAS ADAMS Viszlát, És Kösz A Halakat

Szólj hozzá!

Címkék: politika

A bejegyzés trackback címe:

https://csalamade.blog.hu/api/trackback/id/tr29168783

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása