HTML

Csalamádé

Rövid epizódok egy teljesen érdektelen életből. Ja, és 42.

Friss topikok

  • Taurusz: @Daenerys Targaryen: Akkor cáfoljunk, amit lehet :D Szórakoztató központ nem igazán lennék, ahhoz ... (2019.09.28. 13:24) Baratság - extrák nélkül.
  • Taurusz: Köszi! (2008.07.22. 13:17) Helyzetjelentés
  • Taurusz: Köszi, de az alapelv a lényeg... :D Nem lehetek sikeres ember, mert akkor az nem is én lennék. ... (2008.01.03. 13:24) Kezdőőődik...
  • Taurusz: Nos, köszi, lehet... de én már előző életemben sem hittem a reinkarnációban. (2007.08.06. 22:13) A lényeg.

Linkblog

Szegedi szabadtéri, 2007: Marica grófnő

2007.08.17. 09:29 Taurusz

Elsősorban le kell szögeznem, hogy fergeteges volt. Jó, voltak hibái, de kevesebb, mint amennyi jó. Első körben a negatívum:


Lukács Gyöngyi, mint halottam, operaénekes. Nos, a hangja, (mármint a pontossága) ellen nem lehet szavam, (részint, mert nem vagyok vájt fülű,) csak az érthetőséget kellene még csiszolnia. Sajnos az ő "áriáinak" a szöveg 90%-a érthetetlen volt, a hang jó, de ez sajna nem kárpótolt a történet miatt. (Jó, tudom, nem most kell először megnézni)


A pozitívum: Minden egyéb. Külön szeretném kiemelni Nagy Ervin teljesítményét, aki egy lábsérülésnek köszönhetően csak mankóval tudott a színpadon lenni. De ott volt, méghozzá nem is hiába. A táncos részeit zseniálisan oldották meg, egy beugró táncos játszotta a másik felét... aki talicskán, illetve kerekesszékben tolta a színpadra, a közönség nagy derültségére.  (És be is mutatta a darabon belül. Partnere, Peller Anna kérdi: Ő ki? Válasz: A komám! ) Ketten vittek egy szerepet, de zseniális volt.


A másik nagy bohóc is hozta a szerepét: Pindroch Csaba. Nos, ő Lehoczky Zsuzsával együtt jött  a színpadra, nagy tapsot kaptak, megérdemelten. Pindroch nagyon "ott volt", mikor Lukács-al volt a színpadon, nem volt kérdés, ki a sztár.
 Szerencsére az idő kegyes volt, az előadás zseniális. Megérte, ha jövőre is lesz jó darab, biztos megyek.
 
Nem a darabhoz tartozik, de a Szegedi színpadhoz: két éve, mikor voltunk, le tudtuk foglalni a jegyet, és ott délután a pénztárnál meg is lehetett venni. Most szerencsére vannak szegedi ismerősök, akik megvették a jegyet, mert a jegyek lefoglalva, de nem lehet ott megvenni, hanem csak előtte. Egy hónappal. Szegeden. Nos, végül is nincs messze, két óra autóval. :) Kicsit bosszantó, de megoldható

 

Szólj hozzá!

Címkék: elemzés

A bejegyzés trackback címe:

https://csalamade.blog.hu/api/trackback/id/tr38142148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása