HTML

Csalamádé

Rövid epizódok egy teljesen érdektelen életből. Ja, és 42.

Friss topikok

  • Taurusz: Köszi! (2008.07.22. 13:17) Helyzetjelentés
  • Taurusz: Köszi, de az alapelv a lényeg... :D Nem lehetek sikeres ember, mert akkor az nem is én lennék. ... (2008.01.03. 13:24) Kezdőőődik...
  • Taurusz: Nos, köszi, lehet... de én már előző életemben sem hittem a reinkarnációban. (2007.08.06. 22:13) A lényeg.

Linkblog

The Sound of Silence

2017.10.23. 19:49 Taurusz

Ennyi.

Szólj hozzá!

Címkék: élet

Színház az élet

2017.07.17. 06:21 Taurusz

 Ismét 14.-e. Ismét találkozunk. Színház. Kicsit más, mert tudjuk, ez az utolsó találkozásunk. Amíg együtt van ezzel a sráccal, nincs se oka, se értelme találkozni. Jó kicsit összefutni. Sok mindent el akarok Neki mondani. Sok minden kavarog a fejemben. Születésnapja lesz, arra kapja ezt a kis kiruccanást. Kap még egy egyedi pólót, kedvenc zenekara, születési hónapja. Ebben is csodásan fog festeni.

Szólj hozzá!

Címkék: élet csajok

Motiváció

2017.07.08. 22:24 Taurusz

 Elveszett. Ennyi.

 Benne vagyok egy hosszú távú dologban, az utóbbi időben elég jól haladtam. De most... megállt az egész. Elveszett a motivációm. Próbálok mást találni, de... sehol semmi. Nincs ami a legkisebb mértékben is érdekelne.

 Ezt is nekiálltam írni, már ki tudja mikor, de.. nincs semmi, amiről írhatok. Nem történik semmi érdemleges, csak a szokásos mókuskerék forog. Ma azt olvastam, hogyha nem tudok aludni, mert forognak a gondolatok a fejemben írjam le őket.

Szólj hozzá!

Címkék: élet csajok

Tizennegyedike

2017.06.11. 21:19 Taurusz

 Az életem érdekes... bár nem abban a formában, ahogy szeretni szokták általában. Sokat agyalok. Egy barátom szerint túl sokat. Most megvilágosodtam. Mondtam Móninak is, higgyen a jelekben. Ő nagyon nem akar. Én meg lehet, hogy túl sokat várok a jelektől.

 Érdekes, hogy az életben, mondhatni a közös életünkben kulcsszerep jut majdnem minden hónap 14. napjának. Valami érdekes történik mindig, Mindig rajtam kívül álló okokból. Illetve mi az, ami rajtam kívül áll? Minden befolyásol, mindenhez közöm van, ami történik velem. Vagy így, vagy úgy. De ez a 14.-e.. ez izgalmas. Február 14.-én szerettem bele. Márciusban eljött ide, érdekes végeredménnyel. Májusban én voltam nála. Jövő hónapban én megyek hozzá. Most várom, mi lesz ebben a hónapban. Még pár nap, és... nem tudom mi lesz.

Szólj hozzá!

Címkék: élet csajok

Tovább

2017.06.09. 11:23 Taurusz

 Igen, tudom, tovább kellene lépni. Nem csak nekem, Móninak is. Köztünk Ő kevesebbet akar, én többet. Ez így nem fog működni. Most is ami van ebben a "kapcsolatban", ami azzal a pasival művel... hát az vicc. Igen hülye, gonosz vicc, de vicc. Mondjuk nem is sokan tudnak rajta nevetni.

De erről szokás szerint nem fogok írni, csak le akartam jegyezni, hogy ez engem milyen szinten bosszant. Nem tudok rajta túllépni, nem tudom a dolgokat a helyükön kezelni. Mert hiába tudom, hogy Móni nem fog velem sose olyan szinten lenne, mint ahogy azt én akarom, de nem tudom feladni. Próbáltam, nem megy. Volt egy időszak, mikor azt hittem túl vagyok az egészen, de az csak egy rövid idő volt... egy igazi hullámvölgy. De nem tudok ténylegesen túllépni.

Szólj hozzá!

Címkék: élet csajok

Betegen

2017.06.07. 08:48 Taurusz

 A mai napon ráébredtem, ez már nem normális. Illetve az egész a tegnap estével kezdődött. Tegnap este is beszélgettünk, megint együtt vannak a pasival. A pasijával. Ebbe a körbe én már nem fogok tudni beférni, az már világos egy ideje előttem. De az érdekes része az, hogy ezt megéreztem. Vasárnap jöttek össze, megint, én meg vasárnap négy óra körül megéreztem ezt. Nem tudom hogy, nem tudom miért. Csak éreztem, hogy ennek megint annyi.

 És ahogy tegnap erről beszélgettünk sok minden forgott a fejemben. Még este is, mikor aludni akartam. Akartam volna, de nem ment. Folyton az járt a fejemben, hogy mást ölel át, más mellé fekszik le aludni... de félálomban bevillant valami. Én tényleg irigylem ezt a pasit, de ezt már tudtam. De hogy ennyire egy függő, beszűkült tudatállapotú legyek... ezzel ma reggel szembesültem. Mikor ezt elmondtam neki. Tudom, az ilyen nem jó ötlet, de nem tudok előtte titkolózni. Ez persze azzal jár, hogy olyat is elmondok, ami nem kifejezetten a jó ötlet kategóriába tartozik.

Szólj hozzá!

Címkék: élet csajok

A kíváncsiság szakasza

2017.05.19. 13:29 Taurusz

 Régen írtam itt a kifinomultság szakaszáról, most a kíváncsiság szakaszában vagyok. Akkor már tudom, visszafelé megyek, és a túlélés szakasza lesz pár év múlva. Mert most nagyon kíváncsi vagyok, de nincsenek válaszok. A fő kérdés persze a miért. Miért épp Móniba estem bele ennyire? Nincs válasz, max csak annyi, hogy Őt tényleg kivételesnek látom. Miért nem tudok továbblépni? Miért nem hallgatok az eszemre? Miért nem tudok aludni? Miért azon aggódok, hogy mi lesz az Ő kapcsolatából? Azt mondta, nekem nem akar lapot osztani. Persze nem ezekkel a szavakkal... de akkor is. Az, mikor vittem haza, navigált a gps, láttam, fogy a közös idő... mondtam is neki, hogy nyolc perc még az élet. Azt felelte, hogy dehogy is. Hát, ahogy vesszük... nekem most ez nem élet. Csak vagyok, csak létezem. 

 Hétvégére már tele vagyok melóval, nem lesz semmi lazítás.. de valahogy nem tud érdekelni most semmi. Céltalanság, lebegés. Várakozás. Ha végre sikerülne Neki révbe érni, nekem már semmi dolgom nem lenne az életben. Ahogy mondtam, régóta egyedül élek, de mióta láttam, hogy milyen vele az élet, magányos is vagyok. Pedig az csak a vele való élet legszéle volt. Múlt hétvégén, mikor ott volt, mutattam neki egy számot, ültünk egymás mellett a két fotelban, és szólt Kowalsky meg a Vega - Otthon, Édes Otthon. Belegondoltam, milyen is lehetne vele élni, nap mint nap. És ott zuhantam meg én, a szeme láttára. Hiába próbáltam magam tartani, nem ment. Mert már tudtam, hogy többé nem akar velem találkozni. Esélyem sincs, hogy tényleg megéljem, milyen lehet vele élni. Milyen, mikor reggel felnézek, és ott alszik velem szemben. Mikor hazaér, már várom. Mikor... tudod, a többi, amiről egy szerencsétlen hülye álmodozik.

 Szóval ott jártam, hogy várom, mire jutnak. Nem bízok ebben a kapcsolatban, ha már ilyen nyögve nyelősen indul, de... Ő meg nagyon hajtja. Hiába, ebbe nincs semmi ráhatásom. A véleményem ismeri, ennyit tudok tenni. Nekem itt már nem jut szerep, úgy néz ki. A legegyszerűbb az lenne, szoktam is mondani, ha egy meteor jól fejbe nyomna, és megoldódna minden gondom. Nincs több szenvedés, nincs több szerelem, nincs több várakozás. Nem tudom többé a hülye kérdéseimmel zaklatni, bántani. Eddig az tartotta bennem a lendületet, hogy láthattam Őt. Most már ez sem.

 Úgy veszem észre, elkezdett engem is leépíteni, egyre kevésbé beszél velem, egyre nagyobbak a csöndek. Ha írok neki, nincs válasz, nincs élet. Én meg nem tudom elengedni. Ismét egy nagy miért, ugye?

Erre van válasz: hülye vagyok. Reménytelenül, végletesen, véglegesen.

 

Szólj hozzá!

Címkék: élet csajok

Túlélni

2017.05.16. 10:39 Taurusz

 Pénteken indult az egész. Csütörtökön még nem tudtam semmit, nem vártam, nem terveztem. Csütörtök este beszéltünk, és mondta, hogy megint egyedül van. Erre felajánlottam, hogy elviszem egy közeli eseményre. Azt mondta, még gondolkozik rajta. Péntek reggel jött a meglepetés, írt, hogy akkor jön hozzám.

 Micsoda? Hátőőőő... a meglepetés hatalmas volt, néztek is rám a kollégák a reggeli kávézásnál, az arcom igen beszédes lehetett.  Gyors bevásárló lista, csilis babot főztem neki, profi vagyok benne. Múltkor voltunk étteremben, ettük brokkolikrém levest, brie sajtal, mogyoróval. Hát, gondoltam ilyet még nem csináltam, de tudok én a konyhában is. Tök jól sikerült. Mármint a kaja. Mert a látogatás... nos.

Szólj hozzá!

Címkék: élet csajok

Reálisan

2017.05.10. 16:49 Taurusz

 Tegnap itt járt egy barátom. Beszélgettünk, és érdekes dolgot mondott. Hogy én meglepően reálisan látom a dolgokat Mónival kapcsolatban, csak nem tudom elfogadni a helyzetet. Igaza van, tényleg sok a negatív tényező, ami miatt nem működhetne ez a kapcsolat, de jelenleg mindent felrúgnák, hogy mégis menjen. Ez persze nem jön el, mert mással van, másba szerelmes. Azt is mondta, hogy ha mégis összejönne, akkor egy idő után elegem lenne, hogy csak én adok. Mondtam, hogy Ő nem olyan. Ha belevág valami, teljes szívvel csinálja, akárcsak én.

 Most tudom, semmi esély erre, de a reményt nem tudom feladni. Nem is akarom, nem is menne. Javasolta, menjek fel egy társkereső oldalra, hogy nézzek szét... de nem érdekel. Nem tud más érdekelni. Őt meg nem kapom meg, így most már nem egyedül, hanem magányosan fogok meghalni. Nem tudom elképzelni, hogy mást is így tudjak szeretni. Móni mondta, hogy minden szavamból, minden gesztusomból süt, hogy szeretem Őt, és nem mint barátot. Ez ellen nem tudok tenni, csak annyit, hogy neki nem mondom ezt, hogy ne terheljem, ne tetézzem ezzel is a problémáit.

 Nem tudom, hogy fog neki ez a kapcsolat működni, én már fejben lejátszottam nagyon sok variánst, nagyon sok véget, de nekem sose jut szerep. Azt mondta szombaton, ha vele szétmennek, nem lesz neki nagyon sokáig senki. Nem tudom, nem látok a jövőbe. Mondtam neki, hogy nekem sem úgy jött Ő, hogy kerestem, csak egyszerűen visszanézett rám. És sose tudja, az Ő életében mikor jön el egy ilyen pillanat. Mint a villám beüt, és nem tehet semmit. Próbálod megoldani, de ahhoz két ember kell. A másik megoldás meg... hát vacak. Most benne vagyok a másik megoldásban, az elfojtásban. Belül égek, azt mondtam hiánya fizikai fájdalom. De ez nem igaz, ahhoz az ember hozzá tud szokni, ez sokkal rosszabb. Ez minden nap ugyanúgy fáj, nem akar enyhülni.

 A héten csak olyan témában beszélgetünk, amibe nem lehet benne, hogy én mennyire oda vagyok érte. Csak így tudom megtartani vele a kapcsolatot, csak így marad meg, hogy beszéljek vele. Mert az nekem nagyon fontos, de ezt már mondtam. Tartom magam, de tegnap a youtube feldobott egy Szécsi Pál számot az előzményeim közül, és én ott ültem megsemmisülten. Csak egy tánc volt, énekelte, én meg összetörtem belül. Nekem talán még jut egy tánc, de az sem biztos. A többire már gondolni sem szabad.

A remény hal meg utoljára?

Szólj hozzá!

Címkék: élet csajok

Csak egy tánc

2017.05.09. 17:32 Taurusz

 Van, amit az ember nem tud elengedni. Van, amit muszáj. Nekem van egy álmom. Volt több is, de el kellett engednem őket, hogy a kapcsolatot ne veszítsem el azzal, aki a legfontosabb. Aki az élet értelme. Akiért szó szerint bármit megtennék. Egy dolgot nem tudok elengedni. Egyszer szeretnék vele táncolni. Már megvan, mire, Megvan a zene, a hely, csak az idő nincs. Az még a legnagyobb kérdés.  Most erre várok, talán egyszer megkapom. Talán soha, de erre várni fogok. Mindig, minden áron.

 A szombati búcsúzásunk vége viccesre sikeredett. Nem a búcsú része, az szép volt, mint később kiderült neki zavarbeejtően sok. Átöleltem, puszi-puszi,pár szót beszéltünk. Majd újra átöleltem, mondta, hogy akkora kezem van, hogy elveszik benne. Erre mit lehet tenni? :) Hát persze. Aztán mondtam, hogy gyönyörű szeme van. Tényleg az. Erre becsukta, és mondta: nem, nincs, nincs. Pedig nekem elhiheti a világ, gyönyörű. Aztán elindult be a házba, elkaptam a kezét, mondtam neki, hogy meggondoltam magam, most azonnal bedobom a csomagtartóba, és hozom haza. Csak nevettünk rajta. Aztán ő ment be, én a kocsihoz. Nem nézek ilyenkor utána, az nekem nem megy. Nem bírom a távozását. De ahogy mentem a kocsihoz megláttam az út túloldalán egy korunkbeli srácot. Rajtunk nevetett. Nem hangosan, nem gúnyosan, szívből. Látott mindent, mindent, ami vagyok. Hihette, hogy boldog pár vagyunk, hihette, hogy boldogok vagyunk. Pedig... Aztán írtam neki, hogy nem akarok hazamenni. Már úton voltam, mire írt, hogy pedig muszáj. Tudom, de... az élet nélküle értelmetlen. Minden perc, amit így töltök elvesztegetett idő. Nem tudhatom, mit hoz a sors, mit hoz az idő, de nem tudok tovább lépni. Hiába mondja, hogy neki csak egy barát vagyok, nem megy. Nekem ő a másik felem.

 Persze megígértem neki, hogy erről nem fogok neki beszélni, még utalni se, mert nem tudom elviselni, hogy ne tudjam, mi van vele, hogy megy a sora, boldog-e. Az eszemmel tudom, hogy nem sok esély van az életben, hogy mi együtt legyünk, mondhatni, csak matematika, de ha csak annyi jut nekem, hogy beszélgetek vele, már az is több, mint a semmi.

Mert most megint a semmi közepén ülök.

Szólj hozzá!

Címkék: élet csajok

Ketten, egyedül

2017.05.07. 20:26 Taurusz

 A tegnapi nap remek volt. Sok meló, de nem érdekelt. A délutánra koncentráltam. Meglátogattam. Öt órát töltöttünk a városban bolyongva, beszélgetve. Remek nap volt. De... az a baj, mindig van egy de. Az elválás nagyon vacak volt, éreztem, hogy nem megy ez nekem. Mert olyan a társasága, mint a légzés. Egyszerűen mikor ott van mellettem, csak él, létezik, néz, az ... az olyan pillanat, mikor élek. Hiába minden, nem tudok változtatni ezen. Amikor pedig otthagytam, az olyan volt, mint amikor abba kell hagyni a légzést. Próbáld ki! Ugye, milyen vacak érzés?

 Érdekes volt, mert mikor ott vagyok vele, teljesen más, mint írásban. Mintha nem is ugyanaz az ember lenne. Vagy csak élőben jobban elviseli a rajongásom? Mert ma, mikor mondtam, milyen vacak volt otthagyni, megkérdezte, hogy hogy tudunk így barátok maradni? Mert én neki csak egy barát vagyok. Nem több. Nekem ő az élet értelme. Nem kevesebb. Reménytelen. A helyzet is, és én is.

Szólj hozzá!

Címkék: élet csajok

Magány

2017.04.25. 20:29 Taurusz

 Régóta egyedül élek, erre rendezkedtem be. A mai napon (is) szembesültem vele, mennyi felesleges cuccom van itthon. Megvan minden, ami kellhet. Minden, kivéve a legfontosabb. Mert nem áll velem szóba. Igen, még mindig ezen jár az agyam.

 De egy ideje jött egy új érzés. Magányosan érzem magam. Ez eddig nem volt, elvoltam magamban, nem zavart, hogy nincs kihez szólni. Ott van a hobbim, a net, a könyvek. Le tudtam magam kötni. Most nem megy. Tudom, bolond dolog, de... Az biztos, hogy öregszem, mint mindenki. Eddig azt mondtam, én nem öregszem, csak érettebb leszek :) De most érzem, hogy minden egyes nap elvesztegetett idő. Minden óra pocsékba megy. Nem találom az értelmet, a nyugalmat. Eddig megvolt, de most... csak a parázs maradt. Mert az örökké ott fog maradni. Elég lesz neki egy kis "szél", egy lehelet, és megint tűzvész lenne belőle. Én pedig ott égnék a közepén, üdvözült mosollyal.

Vajon lesz ilyen?

Szólj hozzá!

Címkék: élet csajok

Céltalanul

2017.04.21. 21:08 Taurusz

 Csak telnek a napok, de nem történik semmi. A célom elveszettem. Remélem, nem végleg, de ma csak remélni tudom, hogy még láthatom. Tudom mit akarok, tudom, hogy várnom kell, de nem látom az utam. Csak élek bele a világba, cél, ok, és értelem nélkül. A totális nihil közepén szemlélődök, és várok. Mert most úgy érzem várnom kell. De ha lejár a várakozás... lépni kell. De még nem tudom mit, hogy, és mikor. Most úgy vagyok, mint pár hónappal ezelőtt, csak... mégis teljesen másképp. Láttam az élet napos oldalát, láttam, milyen lehetne. És nagyon tetszett. Hiába, most nem járhatom azt az utat. Hiába tudom, hogy az a nekem való út, ott lehetnék boldog, nekem ez nem jár.

 Pár barátommal beszélgettem, mondták, hogy várjak, a jó emberekkel jó dolgok történnek. Mit is mondhatnának, a barátaim. Én jó ember lennék? Nem hiszem. Megbántottam azt, aki a legfontosabb. Innen jó ember már nem lehetek. Jóvá szeretném tenni, de nem hagyja. Ami megtörtént, azon már nem tudok változtatni, de javítani akarok. Jóvá fogom tenni. Nem tudom hogy, mikor, de nem tudom feladni. Nem tanultam meg feladni.

Szólj hozzá!

Címkék: élet csajok

Egy érzés

2017.04.13. 18:12 Taurusz

Mint penge hatol a szívig,
Most hiányzol, vagy mindig?
S rám vajon mi vár?
Szerelem, vagy hűs halál?
Ha ártok, kérlek bocsáss meg,
Mentségem egy: Szeretlek.

Bár tudnák félig élni és szeretni,
Félek így egyszer el fogsz feledni.
Kívánom az igazat, árt a hamis
Keresem a valót, ha bántó is.
Ha bántanak az emberek ide bújj,
A remény, a szerelem mindig új.

Remélem szerelmet, akarom jót,
És egyre inkább félem a valót.
A szerelmet akarom, a jót remélem
Hogy egyszer elérsz vajon megélem?
Kell, az igaz, bár félek tőle,
Csak több félelem lesz belőle.

Szeretlek, mert igazán láttalak,
Az életben csak téged vártalak,
Ebben az életben nem talállak
A következőben biztos várlak.
Bár most tarjuk a távolságot
Mind a ketten tudjuk a valóságot.

Mint penge hatol a szívig,
Most hiányzol, és mindig.
S rám tudom lassan mi vár,
Égő szerelem, majd a halál.
És így válunk majd kövekké,
Mert semmi nem tart örökké.

Szólj hozzá!

Címkék: élet csajok

Optimista

2017.04.12. 20:24 Taurusz

 Ma beszélgettem egy beszállítónkkal, aki csaj, és fialtabb tőlem. Kb 30 körüli. Érdekes beszélgetés volt, csak kb 7 perc. De sok dolog kiderült. Ő is határozott, erős jellemnek tartja magát, és nem talál társat. Mert olyan pasi kell neki, aki erősebb nála. Egy barátommal való beszélgetés jutott eszembe, miszerint elbaszott egy generáció vagyunk. Mert tudjuk pontosan, hogy mit akarunk, de hogy hogy jutunk oda... az a macera.

 Na, ő mondta, hogy optimista vagyok. Mármint pontosan úgy mondta, hogy bírja, hogy mindig ilyen optimista vagyok. A válasz nevetésem után talán fogta, hogy ez most nem talált. Most nem megy nekem az alap optimizmus. Pedig olyan, mint az ügyfelekkel a kincstári mosoly. Persze, hogyne, megoldjuk. Nem probléma. Hogyne, ez egyértelmű. Ilyen beszélgetések után törtem össze régebben valamit. Most már lehiggadtam, nincs mit összetörni.

Szólj hozzá!

Címkék: élet csajok

Day by day

2017.04.10. 19:31 Taurusz

 Tiszta deja vu. A mai napon tudtam meg, hogy pénteken nem kell menni melózni. :) Ebéd közben. Épp "nővéremmel" ebédeltünk, gyorsan le is csapta a labdát. "Akkor pénteken megint számítsunk vendégekre?"  Touché. Erre nem volt értelmes válaszom, az arcom mindent elmondott. Igen, náluk voltunk Mónival március közepén. És most... hát most nem megyünk. De nekem ez nagyon betalált.

 De ebből is látszik mennyire kötnek le a napi dolgok. Egy kis szerelés, egy kis ez-az, és már jövök is haza. Itthon második műszak. És semmi nem köt le. Ma polcokat csináltam a garázsba, a gyöki hangja kiölt minden gondolatot. Csak már nincs mit darabolni. :) Lassan kifogy a meló itthon, és próbálok valami tevékenységet találni. Nehezen megy. Ha megállok, csak az jár a fejemben, hogy hogyan tudnám a hibám jóvá tenni. Keressem? Ne? Mikor? Most? Soha? Nem tudom... és nem tudom mi lesz a megoldás. Választanom kell, de nem látom az utat.

Szólj hozzá!

Címkék: élet csajok

Álmok, imák, ....

2017.04.09. 15:36 Taurusz

 Régen nagy motoros voltam, imádok két keréken csak bóklászni, bele az éjszakába. Csak mikor építkezni kezdtem, el kellett adnom a motort. Egy Honda Bros, kis 400-as V2-es. Szerettem azt a gépet, igazi kanyarvadász. Időnként rám tör, keresni kéne egyet. Tegnap egy ismerősöm kirakott egy motoros videót, gyorsan kerestem is a hahu-n, hátha van egy eladó. Van. Na, és hol? Hát persze, hogy ott, ahol Móni lakik. Két nagy álmom egy településen. Az élet ismét kinevetett.

 Mondjuk az nevetésem nem volt őszinte, inkább csak a nyomoromon nevettem. Ma is kirakott magáról egy képet. Fájdalmasan gyönyörű. Egyszerűen maga a megtestesült csoda. És nem megy ki a fejemből, mindent hozzá kötök. Komolyan, az egyik karom odaadnám, ha még egy esélyt kapnák, hogy a hibámat jóvátételére kapjak esélyt. Nem azért, hogy megbocsásson, csak hogy megpróbálhassam. De mivel nem áll velem szóba... így marad a magány.

Szólj hozzá!

Címkék: élet csajok

Dalok

2017.04.07. 22:05 Taurusz

 Mostanában úgy érzem, túl sok dal szól rólam.

Mint ez is...

Vagy ez:

Mert nekem ő életem nője.

És hiába, ez sem jön össze... de nem tudom feladni. Mert csak egy dal kéne, hogy rólam szóljon:

De ez nem adatott meg. Viszont nem adom fel

Nem tudom feladni, nem tanultam meg, azt hogy kell.

Szólj hozzá!

Címkék: élet csajok

Utálat

2017.04.04. 18:13 Taurusz

 Szóval a miért pörget még mindig. Marad az első verzió: utálom magam. Más megoldás nincs, csak hogy tudat alatt kínzom magam, mert túl jónak találom az életet. Pedig tudom, lehetne csodás is... mert láttam. Láttam, milyen az, mikor ott ül melletted, veled szemben az, akiért a világot odadobnád, egy pillanatnyi habozás nélkül. Láttam, milyen az élet, milyen egyszerű széppé tenni. De ehhez két ember kell, és ő ebben nincs benne. Hiába tudjuk mind a ketten, hogy én érte mindent megtennék, neki ez nem pálya. Neki egy másik srác kell, aki... (és ezt az ő szemén keresztül láttam) egy egy dacos, kétgyerekes, nagyra nőtt gyerekre, aki nem tudja magát kifejezni, nem tudja magát odatenni, ha kell neki valaki, és azt a nőt, akit szeret, nem tudja az első helyre sorolni. Tudhat valamit a pasi, na. Ezt meg is mondtam neki.

 És itt jön az érzelmi rész, ami az egészre rányomja a bélyeget. Mert ő annyira érzelem vezérelt, hogy ezért a srácért ad oda mindent, és csak önti magát a kapcsolatba. Többet szeretne visszakapni, többet mint most. De kérdés, lesz-e ebből valami. És itt vagyok én, aki... tudja, hogy amit tudok megtenném, de ahogy mondta, nincs meg a kémia. Pedig az egész csupán erről szól. És ezért is utálom magam, de ezt már tudatosan. Mert  tudom, hogy nem akar tőlem olyan szinten semmit, mint én tőle, hiába tudom, hogy fejen is állhatok, akkor sem fog úgy szeretni, és tudja, hiszem megmondtam neki is: neki minden csak egy szavába kerül, inkább a szívem vágnám ki, mint neki ártsak. Ennek ellenére mégis megtettem. Igaz nem szándékosan, és jóvá akarom tenni... de nem hagyja. És igen, azt hiszem végleg elástam magam nála.

Szólj hozzá!

Címkék: élet csajok

Utózönge

2017.04.03. 19:54 Taurusz

Kétségek kísértenek. Kétségbe vonom a lét értelmét, a józan eszem, a világot. Tudom, hülyeség ezen agyalni, de a mai meló annyira jólesően monoton volt, hogy közben csak ez járt a fejemben. Egy aljzat beköt, naracs-fehér, narancs, ... vajon mennyire haragszik? Kék-fehér, zöld... valamit tenni kéne. Zöld-fehér, kék... de nem tudom mit, és hogy. Barna-fehér, barna, ezt nem tudom ennyiben hagyni. Új aljzat.

 Ha tehetném, visszamennék decemberig, és minden szép lehetne. De legalább más. De hiába, tudom, hogy ennyi adatból a szerintem legjobb döntést hoztam. Nem vettem végig minden lehetőséget. Például azt sem, hogy nem ismer eléggé. Hiába tudja, hogy nekem nincsenek rétegeim, és neki csak az igazat mondom, a legjobbat akarom... mi van akkor, ha azt hitte ez csak játszma? Hogy azért teszem, hogy ő kérje, hogy maradjak ebben a körben? Pedig annyira ismerem, hogy tudjam, túl büszke hozzá, és túl makacs, hogy ilyet tegyen. De mi van, ha ő nem ismer ennyire? Még magát sem ismeri eléggé. Ma már nem döntenék, csak javasolnám, hogy ezt teszem. De ezt mindenképp. Hiába, ugyanaz a gondolatvonal.

Szólj hozzá!

Címkék: élet csajok

Béke

2017.04.02. 16:26 Taurusz

 Az utolsó bejegyzésben azt írtam mindenkire ráférne most egy kis béke. Hát nagyon nem jött össze. Iszonyat mód megbántottam, és nem hagyja, hogy kijavítsam a hibámat. Egyszerűen letiltott. Én csak annyit írtam, amíg nem biztos annyira a kapcsolatában, vagy szét nem mennek, én kilépek innen.

 Ezt úgy vette, hogy én helyette döntöttem. Hiába mondtam, ő írta többször is, hogy veszélyeztetem a kapcsolatát, ezt úgy vette, hogy helyette döntöttem. Én ezzel bántottam meg őt. És erre csak annyi a mentségem, neki akartam a legjobbat... de mint tudjuk a pokolba vezető út jó szándékkal van kirakva. És ez nekem a pokol. Mert én féltem, én aggódok miatta, aztán én bántom őt. És ha ez  nekem nagyon rossz, bele se tudok gondolni, neki mennyire.

Szólj hozzá!

Címkék: élet csajok

Pörgés

2017.03.29. 08:51 Taurusz

 Tegnap egy nagyon jót beszélgettünk este. Már ki voltam nyúlva, most vettem észre, hogy a tegnapi írásomat nem is élesítettem :) Megy a meló, megy az élet... és nekem meg kell tanulnom a leckét. Még nehéz, de gyakorlom, nap mint nap. Mint az első munkahelyemen, mikor mondta kollégám, hogy pofátlanul fiatal vagyok. Válaszoltam, hogy ez így van, de napról napra dolgozok rajta. Hát ezzel is így vagyok.

 És úgy néz ki, nagyon sok dolgot jól látok az életben, azt hiszem a korral jár. Az ember ahogy öregszik, úgy tanul. Úgy lesz egyre.. na nem bölcsebb, csak rutinosabb. Vele meg mintha már ezer évet töltöttem volna... úgy érzem, nem csak kicsit több, mint egy hónapot beszélgettünk, és két napot töltöttünk együtt, hanem legalább két életet. És ez fog nekem hiányozni. Egyszer azt mondta, hogy amíg nem tudok rá csak barátként nézni, nem fogunk találkozni. Erre válaszoltam, hogy nagyon sajnálom, hogy többé nem fogom látni. Én rá nem tudok másképp tekinteni. Nekem ő lett volna az igazi társ.

Szólj hozzá!

Címkék: élet csajok

Vár

2017.03.29. 08:25 Taurusz

 Mostanában, mióta tudok vele beszélgetni, csökkent a mindent leírási kényszerem. Ahogy érzem, nekem a napi beszélgetés megvonása volt a legnagyobb büntetés. Persze, jó lenne, ha több lenne, de... Mindegy ebből kell gazdálkodni.

 Azt mondják, jobban járnák, ha az egészet hanyagolnám, úgy ahogy van. De mint tudjuk, ez nem ilyen könnyű... nekem nem. Mert én látom őt, teljes valójában, nem csak a külsejét, hanem azt is, hogy milyen a lelke. Bár újabban nem beszélünk telefonon, de van egy tippem miért. Tényleg annyira egy hullámhosszon vagyok vele, hogy még a szavak közötti csendben is olvasom a gondolatait. És szerintem ettől fél. Fél kiadni magát, mert neki az a másik pasi kell.

Szólj hozzá!

Címkék: élet csajok

Elvonás

2017.03.26. 21:09 Taurusz

 Ezen a hétvégén kicsit nyugodtabb voltam. Inkább sokkal. Mióta megint beszélgetünk napi szinten, sokkal nyugodtabb vagyok. Ő is ki tudja beszélni magát, én próbálom noszogatni, hogy tegyen magáért, és ez nekem nagyon sokat jelent. Mert szóba áll velem, tudom mi van vele, és megvan a napi "adagom". Mint egy drogos, na nem?

 És hiába tudom, hogy neki nem kellek, ez a beszélgetés nekem nagyon sokat jelent. Tegnap este is fáradt voltam, kezdek a végemhez érni. De már alszom rendesen, csak annyi meló van, hogy egész napra jut. De este, mikor hazaérek, tudok vele beszélgetni, és ez felpörget. Tudom, hülyén hangzik, de nekem ennyi jut. Ahogy beszélgettünk, mondta, hogy néha fáj az, amit írok. Pedig én csak próbáltam kimozdítani a sündisznó pozícióból, hogy merjen lépni... de fél, hogy megsebzik. Így nem mer megnyílni, én meg csak féltem őt, hogy mi lesz így vele. De ma elvileg kiderül minden. A lényeg, hogy ő boldog legyen... ahogy szoktam mondani. De most... ki tudja. Ezt csak a tettek, és az idő dönti el.

Mert csak az fáj, ami fontos, és igaz.

Szólj hozzá!

Címkék: élet csajok

Kibeszélő show

2017.03.24. 21:10 Taurusz

Ma végre beszélgettem vele. Megkeresett. Végre egy kicsit meg tudtam nyugodni. A mai (nem) alvás után nagyon jól esett. Nos, nincsenek jó hírei. Semmilyen szempontból, de még mindig sokkal jobb, mint eddig. Most már tudom, semmi esélyem nála. És ez egyrészt szomorú, másrészt biztos. Ezzel együtt kell élnem, el kell fogadnom.

 De igen jól esett,hogy megkeresett, végre beszélhettünk. Ez, hogy az egészet nem két mondattal zárta le, hogy többé nem keres, hanem elmondta, hogy nem tud rám másképp tekinteni, mint barátra,  fura mód megnyugtató volt. Tudom, hülyén hangzik, de kis nyugalomra leltem benne.

Szólj hozzá!

Címkék: élet csajok