HTML

Csalamádé

Rövid epizódok egy teljesen érdektelen életből. Ja, és 42.

Friss topikok

 • Taurusz: Köszi! (2008.07.22. 13:17) Helyzetjelentés
 • Taurusz: Köszi, de az alapelv a lényeg... :D Nem lehetek sikeres ember, mert akkor az nem is én lennék. ... (2008.01.03. 13:24) Kezdőőődik...
 • Taurusz: Nos, köszi, lehet... de én már előző életemben sem hittem a reinkarnációban. (2007.08.06. 22:13) A lényeg.

Linkblog

Céltalanul

2017.04.21. 21:08 Taurusz

 Csak telnek a napok, de nem történik semmi. A célom elveszettem. Remélem, nem végleg, de ma csak remélni tudom, hogy még láthatom. Tudom mit akarok, tudom, hogy várnom kell, de nem látom az utam. Csak élek bele a világba, cél, ok, és értelem nélkül. A totális nihil közepén szemlélődök, és várok. Mert most úgy érzem várnom kell. De ha lejár a várakozás... lépni kell. De még nem tudom mit, hogy, és mikor. Most úgy vagyok, mint pár hónappal ezelőtt, csak... mégis teljesen másképp. Láttam az élet napos oldalát, láttam, milyen lehetne. És nagyon tetszett. Hiába, most nem járhatom azt az utat. Hiába tudom, hogy az a nekem való út, ott lehetnék boldog, nekem ez nem jár.

 Pár barátommal beszélgettem, mondták, hogy várjak, a jó emberekkel jó dolgok történnek. Mit is mondhatnának, a barátaim. Én jó ember lennék? Nem hiszem. Megbántottam azt, aki a legfontosabb. Innen jó ember már nem lehetek. Jóvá szeretném tenni, de nem hagyja. Ami megtörtént, azon már nem tudok változtatni, de javítani akarok. Jóvá fogom tenni. Nem tudom hogy, mikor, de nem tudom feladni. Nem tanultam meg feladni.

Szólj hozzá!

Címkék: élet csajok

Egy érzés

2017.04.13. 18:12 Taurusz

Mint penge hatol a szívig,
Most hiányzol, vagy mindig?
S rám vajon mi vár?
Szerelem, vagy hűs halál?
Ha ártok, kérlek bocsáss meg,
Mentségem egy: Szeretlek.

Bár tudnák félig élni és szeretni,
Félek így egyszer el fogsz feledni.
Kívánom az igazat, árt a hamis
Keresem a valót, ha bántó is.
Ha bántanak az emberek ide bújj,
A remény, a szerelem mindig új.

Remélem szerelmet, akarom jót,
És egyre inkább félem a valót.
A szerelmet akarom, a jót remélem
Hogy egyszer elérsz vajon megélem?
Kell, az igaz, bár félek tőle,
Csak több félelem lesz belőle.

Szeretlek, mert igazán láttalak,
Az életben csak téged vártalak,
Ebben az életben nem talállak
A következőben biztos várlak.
Bár most tarjuk a távolságot
Mind a ketten tudjuk a valóságot.

Mint penge hatol a szívig,
Most hiányzol, és mindig.
S rám tudom lassan mi vár,
Égő szerelem, majd a halál.
És így válunk majd kövekké,
Mert semmi nem tart örökké.

Szólj hozzá!

Címkék: élet csajok

Optimista

2017.04.12. 20:24 Taurusz

 Ma beszélgettem egy beszállítónkkal, aki csaj, és fialtabb tőlem. Kb 30 körüli. Érdekes beszélgetés volt, csak kb 7 perc. De sok dolog kiderült. Ő is határozott, erős jellemnek tartja magát, és nem talál társat. Mert olyan pasi kell neki, aki erősebb nála. Egy barátommal való beszélgetés jutott eszembe, miszerint elbaszott egy generáció vagyunk. Mert tudjuk pontosan, hogy mit akarunk, de hogy hogy jutunk oda... az a macera.

 Na, ő mondta, hogy optimista vagyok. Mármint pontosan úgy mondta, hogy bírja, hogy mindig ilyen optimista vagyok. A válasz nevetésem után talán fogta, hogy ez most nem talált. Most nem megy nekem az alap optimizmus. Pedig olyan, mint az ügyfelekkel a kincstári mosoly. Persze, hogyne, megoldjuk. Nem probléma. Hogyne, ez egyértelmű. Ilyen beszélgetések után törtem össze régebben valamit. Most már lehiggadtam, nincs mit összetörni.

Szólj hozzá!

Címkék: élet csajok

Day by day

2017.04.10. 19:31 Taurusz

 Tiszta deja vu. A mai napon tudtam meg, hogy pénteken nem kell menni melózni. :) Ebéd közben. Épp "nővéremmel" ebédeltünk, gyorsan le is csapta a labdát. "Akkor pénteken megint számítsunk vendégekre?"  Touché. Erre nem volt értelmes válaszom, az arcom mindent elmondott. Igen, náluk voltunk Mónival március közepén. És most... hát most nem megyünk. De nekem ez nagyon betalált.

 De ebből is látszik mennyire kötnek le a napi dolgok. Egy kis szerelés, egy kis ez-az, és már jövök is haza. Itthon második műszak. És semmi nem köt le. Ma polcokat csináltam a garázsba, a gyöki hangja kiölt minden gondolatot. Csak már nincs mit darabolni. :) Lassan kifogy a meló itthon, és próbálok valami tevékenységet találni. Nehezen megy. Ha megállok, csak az jár a fejemben, hogy hogyan tudnám a hibám jóvá tenni. Keressem? Ne? Mikor? Most? Soha? Nem tudom... és nem tudom mi lesz a megoldás. Választanom kell, de nem látom az utat.

Szólj hozzá!

Címkék: élet csajok

Álmok, imák, ....

2017.04.09. 15:36 Taurusz

 Régen nagy motoros voltam, imádok két keréken csak bóklászni, bele az éjszakába. Csak mikor építkezni kezdtem, el kellett adnom a motort. Egy Honda Bros, kis 400-as V2-es. Szerettem azt a gépet, igazi kanyarvadász. Időnként rám tör, keresni kéne egyet. Tegnap egy ismerősöm kirakott egy motoros videót, gyorsan kerestem is a hahu-n, hátha van egy eladó. Van. Na, és hol? Hát persze, hogy ott, ahol Móni lakik. Két nagy álmom egy településen. Az élet ismét kinevetett.

 Mondjuk az nevetésem nem volt őszinte, inkább csak a nyomoromon nevettem. Ma is kirakott magáról egy képet. Fájdalmasan gyönyörű. Egyszerűen maga a megtestesült csoda. És nem megy ki a fejemből, mindent hozzá kötök. Komolyan, az egyik karom odaadnám, ha még egy esélyt kapnák, hogy a hibámat jóvátételére kapjak esélyt. Nem azért, hogy megbocsásson, csak hogy megpróbálhassam. De mivel nem áll velem szóba... így marad a magány.

Szólj hozzá!

Címkék: élet csajok

Dalok

2017.04.07. 22:05 Taurusz

 Mostanában úgy érzem, túl sok dal szól rólam.

Mint ez is...

Vagy ez:

Mert nekem ő életem nője.

És hiába, ez sem jön össze... de nem tudom feladni. Mert csak egy dal kéne, hogy rólam szóljon:

De ez nem adatott meg. Viszont nem adom fel

Nem tudom feladni, nem tanultam meg, azt hogy kell.

Szólj hozzá!

Címkék: élet csajok

Utálat

2017.04.04. 18:13 Taurusz

 Szóval a miért pörget még mindig. Marad az első verzió: utálom magam. Más megoldás nincs, csak hogy tudat alatt kínzom magam, mert túl jónak találom az életet. Pedig tudom, lehetne csodás is... mert láttam. Láttam, milyen az, mikor ott ül melletted, veled szemben az, akiért a világot odadobnád, egy pillanatnyi habozás nélkül. Láttam, milyen az élet, milyen egyszerű széppé tenni. De ehhez két ember kell, és ő ebben nincs benne. Hiába tudjuk mind a ketten, hogy én érte mindent megtennék, neki ez nem pálya. Neki egy másik srác kell, aki... (és ezt az ő szemén keresztül láttam) egy egy dacos, kétgyerekes, nagyra nőtt gyerekre, aki nem tudja magát kifejezni, nem tudja magát odatenni, ha kell neki valaki, és azt a nőt, akit szeret, nem tudja az első helyre sorolni. Tudhat valamit a pasi, na. Ezt meg is mondtam neki.

 És itt jön az érzelmi rész, ami az egészre rányomja a bélyeget. Mert ő annyira érzelem vezérelt, hogy ezért a srácért ad oda mindent, és csak önti magát a kapcsolatba. Többet szeretne visszakapni, többet mint most. De kérdés, lesz-e ebből valami. És itt vagyok én, aki... tudja, hogy amit tudok megtenném, de ahogy mondta, nincs meg a kémia. Pedig az egész csupán erről szól. És ezért is utálom magam, de ezt már tudatosan. Mert  tudom, hogy nem akar tőlem olyan szinten semmit, mint én tőle, hiába tudom, hogy fejen is állhatok, akkor sem fog úgy szeretni, és tudja, hiszem megmondtam neki is: neki minden csak egy szavába kerül, inkább a szívem vágnám ki, mint neki ártsak. Ennek ellenére mégis megtettem. Igaz nem szándékosan, és jóvá akarom tenni... de nem hagyja. És igen, azt hiszem végleg elástam magam nála.

Szólj hozzá!

Címkék: élet csajok

Utózönge

2017.04.03. 19:54 Taurusz

Kétségek kísértenek. Kétségbe vonom a lét értelmét, a józan eszem, a világot. Tudom, hülyeség ezen agyalni, de a mai meló annyira jólesően monoton volt, hogy közben csak ez járt a fejemben. Egy aljzat beköt, naracs-fehér, narancs, ... vajon mennyire haragszik? Kék-fehér, zöld... valamit tenni kéne. Zöld-fehér, kék... de nem tudom mit, és hogy. Barna-fehér, barna, ezt nem tudom ennyiben hagyni. Új aljzat.

 Ha tehetném, visszamennék decemberig, és minden szép lehetne. De legalább más. De hiába, tudom, hogy ennyi adatból a szerintem legjobb döntést hoztam. Nem vettem végig minden lehetőséget. Például azt sem, hogy nem ismer eléggé. Hiába tudja, hogy nekem nincsenek rétegeim, és neki csak az igazat mondom, a legjobbat akarom... mi van akkor, ha azt hitte ez csak játszma? Hogy azért teszem, hogy ő kérje, hogy maradjak ebben a körben? Pedig annyira ismerem, hogy tudjam, túl büszke hozzá, és túl makacs, hogy ilyet tegyen. De mi van, ha ő nem ismer ennyire? Még magát sem ismeri eléggé. Ma már nem döntenék, csak javasolnám, hogy ezt teszem. De ezt mindenképp. Hiába, ugyanaz a gondolatvonal.

Szólj hozzá!

Címkék: élet csajok

Béke

2017.04.02. 16:26 Taurusz

 Az utolsó bejegyzésben azt írtam mindenkire ráférne most egy kis béke. Hát nagyon nem jött össze. Iszonyat mód megbántottam, és nem hagyja, hogy kijavítsam a hibámat. Egyszerűen letiltott. Én csak annyit írtam, amíg nem biztos annyira a kapcsolatában, vagy szét nem mennek, én kilépek innen.

 Ezt úgy vette, hogy én helyette döntöttem. Hiába mondtam, ő írta többször is, hogy veszélyeztetem a kapcsolatát, ezt úgy vette, hogy helyette döntöttem. Én ezzel bántottam meg őt. És erre csak annyi a mentségem, neki akartam a legjobbat... de mint tudjuk a pokolba vezető út jó szándékkal van kirakva. És ez nekem a pokol. Mert én féltem, én aggódok miatta, aztán én bántom őt. És ha ez  nekem nagyon rossz, bele se tudok gondolni, neki mennyire.

Szólj hozzá!

Címkék: élet csajok

Pörgés

2017.03.29. 08:51 Taurusz

 Tegnap egy nagyon jót beszélgettünk este. Már ki voltam nyúlva, most vettem észre, hogy a tegnapi írásomat nem is élesítettem :) Megy a meló, megy az élet... és nekem meg kell tanulnom a leckét. Még nehéz, de gyakorlom, nap mint nap. Mint az első munkahelyemen, mikor mondta kollégám, hogy pofátlanul fiatal vagyok. Válaszoltam, hogy ez így van, de napról napra dolgozok rajta. Hát ezzel is így vagyok.

 És úgy néz ki, nagyon sok dolgot jól látok az életben, azt hiszem a korral jár. Az ember ahogy öregszik, úgy tanul. Úgy lesz egyre.. na nem bölcsebb, csak rutinosabb. Vele meg mintha már ezer évet töltöttem volna... úgy érzem, nem csak kicsit több, mint egy hónapot beszélgettünk, és két napot töltöttünk együtt, hanem legalább két életet. És ez fog nekem hiányozni. Egyszer azt mondta, hogy amíg nem tudok rá csak barátként nézni, nem fogunk találkozni. Erre válaszoltam, hogy nagyon sajnálom, hogy többé nem fogom látni. Én rá nem tudok másképp tekinteni. Nekem ő lett volna az igazi társ.

Szólj hozzá!

Címkék: élet csajok

Vár

2017.03.29. 08:25 Taurusz

 Mostanában, mióta tudok vele beszélgetni, csökkent a mindent leírási kényszerem. Ahogy érzem, nekem a napi beszélgetés megvonása volt a legnagyobb büntetés. Persze, jó lenne, ha több lenne, de... Mindegy ebből kell gazdálkodni.

 Azt mondják, jobban járnák, ha az egészet hanyagolnám, úgy ahogy van. De mint tudjuk, ez nem ilyen könnyű... nekem nem. Mert én látom őt, teljes valójában, nem csak a külsejét, hanem azt is, hogy milyen a lelke. Bár újabban nem beszélünk telefonon, de van egy tippem miért. Tényleg annyira egy hullámhosszon vagyok vele, hogy még a szavak közötti csendben is olvasom a gondolatait. És szerintem ettől fél. Fél kiadni magát, mert neki az a másik pasi kell.

Szólj hozzá!

Címkék: élet csajok

Elvonás

2017.03.26. 21:09 Taurusz

 Ezen a hétvégén kicsit nyugodtabb voltam. Inkább sokkal. Mióta megint beszélgetünk napi szinten, sokkal nyugodtabb vagyok. Ő is ki tudja beszélni magát, én próbálom noszogatni, hogy tegyen magáért, és ez nekem nagyon sokat jelent. Mert szóba áll velem, tudom mi van vele, és megvan a napi "adagom". Mint egy drogos, na nem?

 És hiába tudom, hogy neki nem kellek, ez a beszélgetés nekem nagyon sokat jelent. Tegnap este is fáradt voltam, kezdek a végemhez érni. De már alszom rendesen, csak annyi meló van, hogy egész napra jut. De este, mikor hazaérek, tudok vele beszélgetni, és ez felpörget. Tudom, hülyén hangzik, de nekem ennyi jut. Ahogy beszélgettünk, mondta, hogy néha fáj az, amit írok. Pedig én csak próbáltam kimozdítani a sündisznó pozícióból, hogy merjen lépni... de fél, hogy megsebzik. Így nem mer megnyílni, én meg csak féltem őt, hogy mi lesz így vele. De ma elvileg kiderül minden. A lényeg, hogy ő boldog legyen... ahogy szoktam mondani. De most... ki tudja. Ezt csak a tettek, és az idő dönti el.

Mert csak az fáj, ami fontos, és igaz.

Szólj hozzá!

Címkék: élet csajok

Kibeszélő show

2017.03.24. 21:10 Taurusz

Ma végre beszélgettem vele. Megkeresett. Végre egy kicsit meg tudtam nyugodni. A mai (nem) alvás után nagyon jól esett. Nos, nincsenek jó hírei. Semmilyen szempontból, de még mindig sokkal jobb, mint eddig. Most már tudom, semmi esélyem nála. És ez egyrészt szomorú, másrészt biztos. Ezzel együtt kell élnem, el kell fogadnom.

 De igen jól esett,hogy megkeresett, végre beszélhettünk. Ez, hogy az egészet nem két mondattal zárta le, hogy többé nem keres, hanem elmondta, hogy nem tud rám másképp tekinteni, mint barátra,  fura mód megnyugtató volt. Tudom, hülyén hangzik, de kis nyugalomra leltem benne.

Szólj hozzá!

Címkék: élet csajok

Optimális

2017.03.23. 19:37 Taurusz

Optimális működés. Az az állapot, amitől nagyon messze állok. Tegnap még azt hittem, végre eltelt egy nap érzelemkitörés nélkül, de este megint beütött. A végletek között mozgok. Elkap a düh, a szomorúság, a magány, a... nem tudom mi. Csak a negatív dolgok ütnek ki most rajtam. És nem, rá nem tudok haragudni, ez nem az ő hibája. Magamra sem haragszom, de mikor múlt héten, (mostanában van pont egy hete... mármint órára) akkor első körben megzuhantam. Másnap voltam marha dühös, de ok, cél, és értelem nélkül. Csak úgy magában, mert nem tudtam mihez kötni. Még most is úgy vagyok, hogy annak semmi értelme nem volt, csak jött. Aztán az is elmúlt.

 Most megint úgy vagyok, hogy nagyon hiányzik. Nem írhatok neki, nem kereshetem, és ez nagyon fáj. Ha tudnám mi van vele, talán egyszerűbb lenne nekem. Neki nem, bár... ezt sem igazán értem. A pasija lehet a ludas szerintem. Nem biztos magában. Ha nekem lenne ő a párom, én ismerem annyira, hogy tudjam, csak velem van. Engem nem zavarna, ha mással beszél, mert ismerem annyira, hogy tudjam, fel sem merül benne, hogy másfelé kacsingasson. Ezt én tudom. Ő nem? Már megint ott vagyok, hogy jobban ismerem őt, mint az élete párja? És azért vagyok benne biztos, mert én tudom, hogy többet foglalkoznék vele? Mert ő ennél többet érdemel? Sok hülye kérdés válasz nélkül...

Szólj hozzá!

Címkék: élet csajok

Kobayashi Maru

2017.03.22. 18:20 Taurusz

Ez az én Kobayashi Maru-m. Ha nem tudod, mit takar ez, akkor először keress rá.

Ebéd közben beszélgettünk teljesen már témáról, mikor megvilágosodtam. És ez nem valami szimuláció, nem egy sorozat kitalációja, ez az én életem. Ami nem jött össze.

Szólj hozzá!

Egy hete

2017.03.22. 08:20 Taurusz

"Egy hete, hogy szenvedek... és te tudod, hogy itt valaki vár." De hiába. Egy hete még én voltam a tejbetök. Vigyorogtam, mint vadalma. Elég volt, hogy csak ránéztem. Élveztem minden vele töltött percet, még aludni sem tudtam. Mint amikor a kisgyerek tudja, hogy másnap meglepetés várja, (legalább, mint egy karácsony, de nekem ez annál sokkal jobb volt,) és nem tud aludni. Én is egy hete korán ébredtem, és néztem ahogy alszik. Nem akartam megzavarni, olyan csendes voltam, amennyire csak tudtam.

 Egy hete, mikor itt volt.. csak ez jár a fejemben. És rögtön egy hete, hogy megkért, ne keressem. Egy hét... éveknek érzem. Minden egyes nap az jut eszembe, hogy írni kellene neki, hogy tudjam, jól van-e, hogy boldog-e, hogy ... mindegy, miről csak beszélni vele. Mert volt, hogy több, mint egy órát telefonálgattunk, meg órákon át írogattunk egymásnak... és ez a legrosszabb megvonás. Mint amikor a drogost leveszik az anyagról. (Gondolom, még nem volt ilyen problémám. De érzésre az.)

Szólj hozzá!

Címkék: élet csajok

Pörgés

2017.03.21. 19:18 Taurusz

Kezdek a végemhez érni. Ma már erősen éreztem, hogy fáradok, csütörtök óta kb 15 órát aludtam. Összesen. Meló, pörgés, stb... és már kezdek fáradni. Bár ma reggel is 3:12-kor ébredten. Ott a plafonon az óra. Mindig tudjam, mikor kell kelni, azért volt idáig. Most meg azért, hogy tudjam, mennyit tudnák még aludni.

 Érdekes dolog ez a remény is... Ott a telefonom, mindig pittyeg, mikor kapok messengeren üzenetet. Szombaton még reméltem, hogy ő keres, és mond valamit... ma meg már nem is hat meg, ki keres. Tudom, hogy nem ő az. Bár azt szombaton is tudtam...

 Egyéb helyzet nincs, halad a nap, eltérés nincs az előzőekhez. Reggel korán kelek, meló, haza, meló, alvás... és mókuskerék.

 

Pedig komolyan jó lenne kitörni. De nem megy...

Szólj hozzá!

Címkék: élet csajok

Rózsaszín elefánt

2017.03.20. 18:57 Taurusz

 Ismered azt, hogy ne gondolj a rózsaszín elefántra? Játsszuk! Ne gondolj rá! De ne! És már 2-0 ide... most én is így vagyok. Nem szabad keresnem. És ezért mindig az jár a fejemben. Feloldja-e a tilalmat? És mikor, ha igen? Tudom, neki így könnyebb, mint mondta nem fog készakarva bajt hozni a kapcsolatába. Tehát én, illetve a napi beszélgetések a baj. Én megértem, és el kell fogadjam, de pillanatnyilag az őrületbe kerget. Szó szerint. A falat még nem kaparom, de nagyon vágyok rá, hogy beszélhessek vele. De amit ő kér... és innen meg vagyok lőve.

 Egyszerűen tovább kellene lépnem. Jó lenne tudni, hogyan. Másra nem tudok gondolni, pörgetem magam, de amint megállok egy pillanatra, kattogok. És ha valami olyat látok, amit hozzá tudok kapcsolni, már megint ott vagyok a körvonalon. A megadott pályán száguldoznak a gondolataim. Hogy vajon mit csinál? És ő is épp most nézi a csillagokat az erkélyről? És elmentek a hétvégi tervezett programra? És jól érezte magát? És... millió kérdés. Válasz egy sem.

Szólj hozzá!

Címkék: élet csajok

Terelés

2017.03.19. 18:13 Taurusz

A mai nap megint melóval telt. Próbálok terelni. Nagyon hiányoznak a beszélgetések vele. Az volt eddig a nap fénypontja. Nem is tudom mivel kitölteni az űrt. Teszek-veszek, mosok, takarítok, de nem ott vagyok fejben. Tegnap este sem tudtam aludni. Ment a tv, de mint háttérzaj. És ma is korán keltem. Valahogy hatalmas az űr bennem, és még nem tudom mivel költeni.

 Tegnap érdekes jelenet volt. A barátom elvitt egy ismerőséhez, hogy... na mindegy az ok, annyira átlátszó volt, rá sem kérdeztem. :) Mert a lány is nemrég ment szét a vőlegényével, és már ajánlgatták régebben is. Kedves, aranyos, de én nagyon nem érzem úgy, hogy nekem erre van szükségem. Amit akarok, az meg ugye nem lehet. Még nagyon nem tudok ebből a körből szabadulni.

Szólj hozzá!

Címkék: élet csajok

A hétvége

2017.03.19. 12:15 Taurusz

Szombat. A pihenőnap, mikor az emberek tudnak lazítani, kikapcsolódni, nyugodtan tudnak pihenni. Én elég korán kelek hétköznap, hétvégén szoktam kialudni magam. Ma persze ez sem jött össze. Későig fent voltam, nem tudtam aludni. Úgy néz ki ez egy darabig így lesz. Sokáig csak néztem a tv-t, de hogy mi volt, arra nem tudtam figyelni. Csak háttérzaj, a kattogásom elnyomta. Üres a gondolatmenet, mindig ugyanaz a vége. Nem tudok mit tenni. Nincs tovább. Vége. És kiszámoltam, az egész egy hónap, és egy nap volt. Mintha egy egész élet lett volna. Mert akkor éltem, most meg... csak létezem. És az igen nagy különbség.

 Reggel korán ébredtem, alvásidő kb négy óra. És nem vagyok fáradt. De az ébredésem is erős volt. Azt álmodtam, ott áll velem szemben, és azt mondja: "Nem megyek" Én hirtelen ébredtem, mint aki rémálomból kel, néztem magam elé,  de csak üresség volt bennem. Tudom, hogy nem jön. Megírta. Megírtam neki, hogy vele álmodtam, sokáig nem válaszolt, majd annyit írt, hogy kéri, többet ne írjak. Erre mit lehet reagálni? Ő kérte, amit pedig kér, én megteszem. Ennyi.

Szólj hozzá!

Címkék: élet csajok

A remény

2017.03.19. 08:02 Taurusz

Így visszaolvasva az előző három szösszenetem, egy dolog kimaradt mindenből. Az emberi agy elég szelektív tud lenni, úgy látom nálam is. Mikor legelőször felhívtam, hogy bocsi, de ez van, akkor beszélgettünk egy jót, és mondta, hogy köszöni, hogy ezt elmondtam, de ezzel most itt semmit nem tud kezdeni. Az, hogy neki van valakije számomra az első perctől fogva világos volt, és én úgy voltam vele, majd meglátjuk mit hoz a sors. De ő mondta, ha nem lenne senkije, akkor sem biztos, hogy összejönne velem. Azért is akartam több időt tölteni vele, hogy jobban megismerjük egymást, és ahogy látom nem voltam neki elég jó. De nekem pedig ő lett volna maga a megtestesült álom. Nem azért, mert kívül csinos (van egy ilyen kolléganőm Zsiráf a gúnyneve. Nem azért, mert magas, hanem a szép-szép, de otthonra nem kéne kategória), hanem mert emberileg, belsőleg is egy rendkívüli valaki. Okos, tanult, művelt, vannak céljai, erős, határozott egyéniség. És tényleg van egyénisége, példát nem írok, még a végén valaki felismeri, és azt nem szeretném. :) De maradjunk annyiba, hogy egy igazi jelenség.

Szólj hozzá!

Címkék: élet csajok

Az első nap

2017.03.19. 07:43 Taurusz

Tegnap este erősen gondolkodtam, akarok-e pénteken dolgozni menni. Semmihez nem volt kedvem, semmi nem érdekelt. Csak úgy elvoltam, néztem a plafonon az órát, ment az idő, a gondolataim kavarogtak. Tudtam, ez benne van a pakliban, de nem gondoltam, ilyen mélyen megérint. Azt hiszem ez a szerelem velejárója, de régen csalódtam, elszoktam tőle. Ez meg nagyon gyorsan jött, szerdán csak vigyorogtam, mint a tejbetök, ott ült mellettem a nő, akiért a világot a négy sarkából kiforgatnám, csütörtökön meg közli, hogy le kell építenie engem.

És hiába tudtam, hogy sokkal jobb, mint én, tudtam, hogy nem sok esélyem van nála, de volt. Igaz minimális, de volt. Most meg... el kell engednem. Nem akarom, nem tetszik, de nincs választásom. Ha látnám, hogy olyannal él, aki szerinte! megtesz érte mindent, kicsit nyugodtabb lennék. De nem ezt látom rajta. Ez a fő bajom. Tudom, ez előző bejegyzésben írtam is, hogy másképp néz ez ki kívülről, mint belülről, és ő nagyon odavan a pasijáért, és ezt el kell fogadnom... de... Igazából nincs de. Ez az ő döntése, tiszteletben kell tartanom, és ahogy mondtam, mindenben támogatom.

Szólj hozzá!

Címkék: élet csajok

A falig

2017.03.18. 19:21 Taurusz

Hát igen, tegnap elmentem a falig, majd nagyot koppantam. Mivel úgy éreztem, hogy ezt a nőt nem érdemli meg a pasija, szerettem volna, ha átgondolja a dolgokat. Úgy érzem, ezt a kapcsolatot igazából Móni hajszolja, csak ő hajt, mert elmondása alapján nem kapja meg, amit szeretne. Mert ha a második hónapban (a lángolás szakaszában!) előjönnek a problémák, vajon mi lesz később? Egy barátom szerint ez a reszelt alma korszak. Neki az apja volt mesteri manipulátor. (Nem mondom, hogy a srác az, mert nem ismerem, de nem tetszik, amit Mónival csinál) A reszelt alma korszak volt náluk az az idő, mikor a már rossz kapcsolatban élő szülei majdnem kenyértörésre vitték a dolgot. Anyjának akadt egy udvarlója, de most felnőtt fejjel tudta meg, hogy nem volt köztük semmi. De mikor az anyja mondta, hogy akkor ő elköltözik, akkor az apja megemberelte magát. Jöttek az ígéretek, hogy megváltozik, minden másképp lesz, majd meglátják. Meg is látták, minden este a tv mellé az apja csinált reszelt almát, kis tálban, kiskanállal minden családtagnak. Akkor még az anyósa is velük lakott. De pár héttel később ez eltűnt, és ahogy mondta, minden még rosszabb lett.

Szólj hozzá!

Címkék: élet csajok

Az élet elviselhetetlen könnyűsége

2017.03.18. 19:05 Taurusz

 Eszembe jutott, hogy van egy ilyen blogom is. Régóta nem foglalkoztam vele, mert... érdektelen volt az egész. De ami nemrég történt, naplót kíván. Nem neked, nem az utókornak, csak magamnak. Megint marha voltam. Nem esik jól, de van, aki semmiből nem tanul. Na, én se.

 Megint szerelmes lettem. Így, vén marha létemre. Tudom, mindig is marha voltam, de vén csak nemrég lettem. És ez megrázott.

 Az egész egy borzalmas dologgal kezdődött, meghalt a legjobb barátom. Közlekedési baleset, nem is ő vezetett.Csak egy ártatlan áldozat, aki rosszkor, rossz helyen volt egy idióta mellett. Én telefonáltam körbe a haverokat, hogy mi történt. Szörnyű volt az egész. Temetés, temetés után egy kis összejövetel egyik havernál, ittunk néhai barátunkra, és beszélgettünk.

 Volt (?) van egy közös ismerősünk... nem tudom ilyenkor hogyan kéne fogalmazni. Mivel már meghalt a srác, mi még élünk, nem tudom milyen igeidő kell ide... de ez ma a legkevesebb. (Csapongok. Újabban nagyon.) Szóval ismerős, hívjuk az egyszerűség kedvéért... Móninak. Szóval ő már elköltözött, elég messze, és kettőnk között elég pocsék a közlekedés. Vonattal 5 óra az út, busszal csak 4. De mivel elég hülyén járnak ezek, és 11 órakor volt a temetés, és mivel egyedül élek, mondtam, aludjon ott nálam, egyszerűbb az élet, kap egy külön szobát. Úgy is lett.

Szólj hozzá!

Címkék: élet csajok

Utóhang

2009.03.16. 08:54 Taurusz

 Direkt nem tegnapra raktam ki, de talán ma jobb elgondolkodni rajta, indulatok nélkül.

Ismered a 12 pontot? Biztos? Na, akkor tuti, ami fix, itt van:

 1. Kivánjuk a' sajtó szabadságát, censura eltörlését.
 2. Felelős ministeriumot Buda-Pesten.
 3. Évenkinti országgyülést Pesten.
 4. Törvény előtti egyenlőséget polgári és vallási tekintetben.
 5. Nemzeti őrsereg.
 6. Közös teherviselés.
 7. Urbéri viszonyok megszüntetése.
 8. Esküdtszék, képviselet egyenlőség alapján.
 9. Nemzeti Bank.
 10. A' katonaság esküdjék meg az alkotmányra, magyar katonáinkat ne vigyék külföldre, a' külföldieket vigyék el tőlünk.
 11. A' politikai statusfoglyok szabadon bocsáttassanak.
 12. Unio.

Szóval szerinte megvan? Vagy tényleg csak ennyit értük el 48 óta? Tőllem nem kapsz tanácsot, nem kapsz útmutatót, hogy mit tegyél, vagy kire szavazz, mit vegyél, vagy bármi jelet, hogy mit kéne tegyél.

 

Csak annyit kérek, gondolkozz el rajta.

Szólj hozzá!

Címkék: politika mentesen